Een toets plan je in per (deel van een) klas:

1. Kies in het top-menu de klas waarvoor je een toets wilt inplannen.
  2. Kies in het zij-menu Resultaten Toetsen.
  3. Klik rechtsboven op de + Toets inplannen.
  4. Ook in het zij-menu kun je klikken op Toets inplannen.

Volg de stappen die op het scherm komen:

1. Selecteer de toets.
  2.  Selecteer de student(en).
  3. Hier heb je ook de mogelijkheid om de datum en tijd aan te passen.
  4. Bevestig het inplannen van de toets door op inplannen te klikken.

Achter de naam van de student staat de volgende informatie:

• Welke studenten de toets nog niet hebben gemaakt of hebben gemist
  • Het cijfer van de toets indien de toets is gemaakt (je ziet ook welke variant van de toets gemaakt is)
  • Voor wie de toets is ingepland

Wanneer je de optie Toekomstige studenten in de klas aanvinkt, wordt de toets  automatisch klaargezet voor elke student die zich later aan de klas koppelt.

Na de bevestiging kom je in het overzicht van de toetsen. De velden met de datum geven aan dat de toets is ingepland. De weergegeven datum is de startdatum van de toets.

De studenten zien de ingeplande toets nu op hun Dashboard staan.