In de toetsen van Taalblokken komen naast gesloten vragen ook open vragen voor. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit soort vragen kunt nakijken.

• Ga naar je online (digitale) toetsen en klik op Voltooide toetsen.

• Het paarse label met 'Te beoordelen' naast de toets geeft aan dat er nog open vragen zijn die je moet beoordelen. Wanneer je op het uitklap-pijltje klikt zie je bij welke student/toets dit is.

• Klik voor het beoordelen van de toets op het oogje naast het pijltje.
    NIET op het oogje naast de student.

• Klik rechtsboven op Scoren en beoordelingen.
    Wanneer hier een rood bolletje staat weet je dat een actie voor je is weggelegd.

• In dit overzicht zie je alle scores van de toets. Wanneer een hokje wit is, moet er nog een punt worden toebedeeld. Dit doe je door op Open voor beoordeling te klikken. Blauw is 'niet ingevuld' of 'al beoordeeld'.

• Klik op Bekijk de open vragen

• Hier zie je alle open antwoorden van studenten per vraag.

• Bovenin zie je welke vragen nog beoordeeld moeten worden. Dit is aangegeven met een rood bolletje.
    • De studenten die te beoordelen zijn, staan bovenaan. Onderaan staan mogelijk nog studenten die niks hebben ingeleverd.
    • Je kunt een score geven door de score aan te passen in het vakje rechts naast het antwoord. Wanneer je een score hebt gegeven wordt de student onderaan de lijst geplaatst.
    • Zorg dat je, wanneer je een vraag een score van 0 wil geven, daar ook 0 intypt. Anders blijft deze vraag open ter beoordeling.
    • Wanneer er bovenin bij het vraagnummer een rood bolletje blijft staan heb je nog niet alle ingevulden vragen beoordeeld. Het kan zijn dat een niet ingevulde vraag wel ter beoordeling is ingeleverd. Vul daarom hier voor de zekerheid 0 in.
    • Wanneer je alle rode bolletjes hebt weggewerkt kun je rechts bovenin op het kruisje klikken.

• Heb je alle vragen beoordeeld? Ga dan terug naar het toetsoverzicht en klik op het icoontje Vernieuwen (rechts bovenin). Vervolgens kun je de toets Publiceren (rechts onderin).

• De toets is nu gepubliceerd.

Heb je nog vragen?

Kijk gerust verder in de Kennisbank van de online leeromgeving of neem contact op met de Helpdesk.