Nieuw: via het zijpaneel toetsresultaten zie je meer informatie over toetsmomenten en gemaakte toetsen. Lees het artikel over het zijpaneel of hieronder

Als één van de studenten de toets heeft ingeleverd komt de toets bij Gemaakte toetsen te staan.

mceclip0.png

Als je bij de desbetreffende toets op het pijltje naar onderen klikt opent zich het menu waar je kan zien welke student de toets al ingeleverd heeft en welke student nog bezig is:

 

mceclip1.png

Het oogje achter de toets (boven in beeld) gaat naar het overzicht van de toets voor iedereen die is ingepland voor deze toets. Het oogje in de rij van de specifieke student gaat naar de resultaten van die specifieke student. Als je op Bekijk antwoorden klikt kan je precies de antwoorden inzien die de student heeft gegeven. 

mceclip2.png

Wanneer de studenten de toets hebben gemaakt kunnen de studenten niet meteen het toetsresultaat inzien. Dit moet eerst gepubliceerd worden door de docent. Wanneer je de toets wilt publiceren krijg je de optie om alleen de punten, alleen het resultaat of beiden te publiceren. De punten en het resultaat zijn terug te vinden in het overzicht onder Voltooide toetsen.

mceclip3.png

Als de toetsresultaten gepubliceerd zijn kunnen de studenten het resultaat in hun eigen studentlicentie zien.

 

Zijpaneel toetsresultaten

Na publiceren zijn de resultaten ook te vinden via de tab 'Toetsen' in de linkerbalk, of via het dashboard waar je ook de resultaten van opdrachten ziet.  Wanneer je op het resultaat klikt opent een zijpaneel met meer informatie over de ingeplande of gemaakte toets. Hier zie je voor de geselecteerde student en geselecteerde toets het resultaat, de status, de start- en eindtijd en hoe lang de student met de toets bezig is geweest. Wanneer je dit resultaat nog niet gepubliceerd hebt, zie je een publiceerknop waarmee je de punten, de resultaten of punten en resultaten kunt publiceren voor de hele klas die deze toets op hetzelfde toetsmoment gemaakt heeft.

 

RB4_Publiceerknop_Toetsen.PNG

 

In het zijpaneel zie je ook eerdere toetsmomenten van dezelfde toets. Zo kan je zien of een student een toets al eerder heeft gemaakt. Met het pijltje bij het toetsmoment kan je de toets en de antwoorden van de student inzien. Zie het artikel over het zijpaneel voor meer informatie.

 

Resultaten in dashboard

Ook verschijnen de resultaten van de toets na het publiceren onder toetsresultaten in het reguliere resultatendashboard waar je ook de resultaten van de opdrachten ziet. Hiervoor ga je in het linker menu naar Opdrachten en ga je naar het domein/thema en hoofdstuk waarin de studenten de toets gemaakt hebben. Vervolgens zie je onder Toetsresultaten de resultaten terug. 

 

mceclip4.png

 

Lestoets resetten

Via het zijpaneel is het ook mogelijk om de lestoetsen te resetten. Als je het toetsresultaten opent via het dashboard, en vervolgens een Domein en Hoofdstuk selecteert in de filterbalk krijg je de resultaten van de instaptoets, eindtoets en lestoets gekoppeld aan dit hoofdstuk te zien. 

 

mceclip3.png

 

Door op het resultaat bij een toets te klikken opent het zijpaneel. Hier zie je het resultaat van de lestoets. Ook vind je hier de mogelijkheid om de lestoets te resetten via de knop 'Lestoets resetten'.

 

mceclip4.png

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 4