Nieuw per 04-05: Het inplannen van een toets is makkelijker en overzichtelijker gemaakt. 

Een toets plan je in per (deel van een) klas:

  1. Kies onder Mijn Klassen de klas waarvoor je een toets wilt inplannen
  2. Ga in het linker menu naar Toetsen
  3. Klik rechtsboven op de knop Nieuwe toets toevoegen.

Vervolgens kom je op het volgende scherm:

Onder Alle toetstypes kan je selecteren wat voor toets je wilt inplannen voor de klas. Denk hierbij aan een instaptoets of een eindtoets.

Als je met je muis op de toets gaat staan komt er een oogje. Wanneer je op het oogje klikt kan je de toets inzien. Hierbij zie je alle vragen die in deze toets zitten en die de studenten dus moeten maken.

Om de toets in te plannen klik je op de toets:Vervolgens krijg je de optie om de toets direct voor de hele klas in te plannen of om de toets voor een later moment in te plannen door op Volgende te klikken. Bij deze laatste optie kan je de datum en tijd, studenten en de tijdsduur van de toets aanpassen.

 

Een toets direct voor een hele klas inplannen

Wanneer je ervoor kiest om de toets direct in te plannen wordt de toets ingepland voor alle studenten die op dat moment aan de klas gekoppeld zijn. Ook gaat de tijdsduur van de toets meteen lopen. Als je studenten meer tijd wilt geven of je wilt dat de toets op een ander moment gemaakt wordt kies je voor Volgende.  Wanneer je de toets inplant krijg je hiervan nog een bevestiging:

Als je op Klaar klikt komt de toets vervolgens onder Open Toetsen te staan. Let op, na het inplannen van een toets kan je niets meer veranderen aan de toetsplanning.


Een toets inplannen voor een later moment

Als je bij het inplannen van een toets kiest voor Volgende kom je in het volgende venster: 

In dit venster kan je de studenten selecteren die de toets moeten maken. Wanneer je de hele klas wilt selecteren vink je het vakje naast Studenten aan. 

Vervolgens klik je op Volgende en kom je in het overzicht waar je de datum en tijd kan instellen en de studenten extra tijd kan geven:

Voordat je de toets inplant is het belangrijk om de studenten, datum en tijd en de tijdsduur goed te controleren. Hierna klik je onderaan het venster op Inplannen en krijg je een bevestiging van de ingeplande toets: 

Wanneer je de toets ingepland hebt blijft de toets onder Toetsplanning staan. Bij de status zie je dat de toets ingepland is. Wanneer de toets nog onder Toetsplanning staat is het mogelijk om de planning nog aan te passen of om de toets te verwijderen.

Op het moment dat de planning van de toets gestart is kunnen studenten de toets maken in hun studentlicentie en komt de toets te staan onder Open toetsen. Als de toets onder Open toetsen staat is het niet meer mogelijk om de planning van de toets aan te passen maar je kan de toets nog wel verwijderen. Dit doe via het zijpaneel