Een toets plan je in per (deel van een) klas:

1. Kies onder Mijn Klassen de klas waarvoor je een toets wilt inplannen
  2. Ga in het linker menu naar Mijn Toetsen
  3. Klik rechtsboven op de knop Nieuwe toets toevoegen.

Vervolgens kom je op het volgende scherm:

Onder alle toetsen kan je selecteren wat voor toets je wilt inplannen voor de klas. Denk hierbij aan een instaptoets of een eindtoets.

Met het oogje kan je de toets inzien. Hierbij zie je alle vragen die in deze toets zitten en die de studenten dus moeten maken.

Als je de toets wilt inplannen klik je op het plusje achter de toets en kies je voor Volgende.

Vervolgens krijg je de optie om de toets direct voor de hele klas in te plannen of om Toetsmomenten toe te voegen. Bij deze laatste optie kan je de datum en tijd, studenten en de tijdsduur van de toets aanpassen.

Een toets direct voor een hele klas inplannen

Wanneer je ervoor kiest om de toets direct in te plannen wordt de toets ingepland voor alle studenten die op dat moment aan de klas gekoppeld zijn. Ook gaat de tijdsduur van de toets meteen lopen. Als je studenten meer tijd wilt geven of je wilt dat de toets op een ander moment gemaakt wordt kies je voor +Toetsmomenten.  Wanneer je de toets inplant krijg je hiervan nog een bevestiging:

Als je op Nu starten klikt komt de toets vervolgens onder Open Toetsen te staan. Let op, na het inplannen van een toets kan je niets meer veranderen aan de toetsplanning.

Een toets inplannen voor verschillende toetsmomenten

Als je bij het inplannen van een toets kiest voor +Toetsmomenten komt de toets als concept onder Toetsplanning te staan.

In dit venster zie je dat de toets nog niet is ingepland en dat het een concept betreft.

Om de toets in te plannen klik je op het pijltje aan het einde van de rij:

Vervolgens kom je in het overzicht waar je de studenten toe kan voegen, de datum en tijd kan instellen en de studenten extra tijd kan geven:

Ook is het mogelijk om meerdere toetsmomenten in te plannen. Let op, per student kan je maar één toetsmoment inplannen.

Voordat je de toets inplant is het belangrijk om de studenten, datum en tijd en de tijdsduur goed in te stellen. Hierna kan je op het vinkje achter de toets klikken en vervolgens kiezen voor Inplannen.

Wanneer je de toets ingepland hebt blijft de toets onder Toetsplanning staan. Wel zie je dat de status veranderd is van Concept naar Ingepland. Wanneer de toets nog onder Toetsplanning staat is het mogelijk om de planning nog aan te passen.

Op het moment dat de planning van de toets gestart is kunnen studenten de toets maken in hun studentlicentie en komt de toets te staan onder Open Toetsen. Als de toets onder Open toetsen staat is het niet meer mogelijk om de planning van de toets aan te passen.