Wanneer de studenten een instaptoets maken komt hieruit een persoonlijke leerroute.
Dit betekent dat studenten vrijgesteld worden van paragrafen die ze volgens het systeem goed genoeg beheersen. Dit houdt in dat de student 80% of meer goed had op dat onderdeel.

Ook is het mogelijk om handmatig de paragrafen vrij te stellen voor een student.
In dit artikel laten we zien hoe je dat kan doen.

Bekijk ook de video over het vrijstellen van paragrafen.

Paragraaf vrijstellen

Het is mogelijk om vrijstellingen per paragraaf in te stellen. Ga hiervoor via de keuzemenu’s aan de bovenkant naar het hoofdstuk waarin je de paragraaf wilt vrijstellen. Klik op de knop met de drie puntjes rechts bovenin en klik op Vrijstellingen wijzigen om aan de slag te gaan met het vrijstellen.

RB4vrijstellingen.png

Vervolgens verschijnt de volgende balk in beeld waarmee je de paragrafen kan vrijstellen:

mceclip0.png


Nu klik je op de bolletjes van de paragrafen die je wilt vrijstellen. Wanneer je alle paragrafen hebt aangeklikt die je wilt vrijstellen klik je in het versleepbare venster op Wijzigingen toepassen.

RB4vrijstellingentoepassen.png

Paragrafen deselecteren

Heb je een bepaalde selectie gemaakt en wil je een aantal paragrafen daarvan niet vrijstellen? Dan kun je deze specifieke paragrafen deselecteren door op die bolletjes te klikken.

 

Studenten zullen in de vrijgestelde paragrafen een palmboompje zien staan. Dit betekent dat ze de opdrachten niet hoeven te maken en een vrijstelling hebben. Het is echter nog steeds mogelijk om de opdrachten te maken en na te kijken. 

 

Video paragrafen vrijstellen

NB: deze video is opgenomen in Rekenblokken 4e editie, maar is ook van toepassing op Taalblokken 4e editie.