Wanneer de studenten een instaptoets maken komt hieruit een persoonlijke leerroute. Dit betekent dat studenten vrijgesteld worden van paragrafen die ze volgens het systeem goed genoeg beheersen. Dit houdt in dat de student 80% of meer goed had op dat onderdeel.
Ook is het mogelijk om handmatig de paragrafen handmatig vrij te stellen voor een student. In dit artikel laten we zien hoe je dat kan doen.

Paragraaf vrijstellen

Het is mogelijk om vrijstellingen per paragraaf te maken. Ga hiervoor via de keuzemenu’s aan de bovenkant naar het hoofdstuk waarin je de paragraaf wilt vrijstellen. Klik op de knop met de 3 puntjes rechts bovenin en klik op Vrijstellingen wijzigen om aan de slag te gaan met het vrijstellen.

Vervolgens verschijnt de volgende balk in beeld waarmee je de paragrafen kan vrijstellen:

Nu klik je op de bolletjes van de paragrafen die je wilt resetten. Wanneer je alle paragrafen hebt aangeklikt die je wilt vrijstellen klik je onderaan op Wijzigingen toepassen.

Paragrafen deselecteren

Heb je een bepaalde selectie gemaakt en wil je een aantal paragrafen daarvan niet vrijstellen? Dan kun je de deze specifieke paragrafen deselecteren door op die bolletjes te klikken.