Resultatendashboard, inzien, nakijken en resetten van opdrachten Resultatendashboard, inzien, nakijken en resetten van opdrachten

Resultatendashboard, inzien, nakijken en resetten van opdrachten

Vanuit het resultatendashboard van het vernieuwde Rekenblokken volg je de voortgang van je studenten in één oogopslag en is het mogelijk om resultaten te resetten per opdracht. Ook is het mogelijk om een student vrij te stellen voor paragrafen.

In dit artikel laten we je zien

Resultaten bekijken

In het resultatendashboard zie je in één overzicht per paragraaf en per student alle resultaten van de opdrachten.

Achter elke naam zie je de voortgang van de student in de vorm van gekleurde bolletjes met cijfers:

De tekens in de bolletjes geven aan of de opdracht onvoldoende, voldoende of goed is gemaakt voor mensen met kleurenblindheid. Je vindt deze uitleg ook terug onder het Help-icoon (?).

Doordat de kolom met de namen van de studenten en de rij met opdrachtnummers zijn vastgezet, blijven deze altijd in beeld. Zo zie je altijd om welke opdracht en welke student het precies gaat.

Wanneer je wilt zien welk antwoord een student ingevuld heeft bij een opdracht, navigeer je eerst via de bovenste menu’s naar het hoofdstuk en paragraaf. Vervolgens klik je op het bolletje om de gemaakte opdracht te bekijken per student.

Resultaten resetten

Je kunt bovendien de resultaten per paragraaf resetten per student, per opdracht of voor de gehele klas. Ga hiervoor via de keuzemenu’s aan de bovenkant naar de paragraaf waarin je de resultaten wilt resetten. Klik op de knop met de 3 puntjes rechts bovenin en klik op Opdrachten bewerken om aan de slag te gaan met resetten.

Vervolgens verschijnt de volgende balk in beeld waarmee je de opdrachten kan resetten:

Resetten per opdracht

Je reset resultaten per opdracht via de volgende stappen:

1. Klik het resultatenbolletje aan in de rij van de student voor wie je deze opdracht wilt resetten om die te selecteren.
  2. Doe dit eventueel voor meerdere, losse opdrachten van verschillende student om die ook te selecteren.
  3. Klik onderaan op Resetten en vervolgens op Bevestigenom alle geselecteerde opdrachten te resetten.
  4. Of klik op Selectie ongedaan makenom een andere selectie te maken.

Resetten per student

Wil je de resultaten van alle opdrachten van de gehele paragraaf voor één student resetten? Volg dan de volgende stappen:

1. Ga met je muis op de naam van de student staan.mceclip8.png
  2. Klik op Selecteer deze rij. De rij wordt nu gehighlight.
  3. Klik onderaan op Resetten en vervolgens op Bevestigenom alle opdrachten te resetten.
  4. Klik op Selectie ongedaan makenom de rij te deselecteren en een andere selectie te maken.mceclip9.png

Eén opdracht resetten voor alle studenten
Op dezelfde manier reset je de resultaten van alle studenten voor één opdracht van de betreffende paragraaf:

1. Ga met je muis op het opdrachtnummer staan.mceclip10.png
  2. Klik op het pijltje naar beneden. De rij wordt nu gehighlight.
  3. Klik onderaan op Resetten en vervolgens op Bevestigenom deze opdracht voor alle studenten te resetten.
  4. Klik op Selectie ongedaan makenom de kolom te deselecteren en een andere selectie te maken.mceclip11.png

Alle resultaten resetten

Daarnaast kun je de resultaten van alle studenten voor alle opdrachten van de paragraaf in één keer resetten:

1. Klik op Selecteer alles. Alle namen en resultaten worden nu gehighlight.mceclip12.png
  2. Klik onderaan op Resetten en vervolgens op Bevestigen om deze opdrachten voor alle studenten te resetten.
  3. Klik op Selectie ongedaan makenom een andere selectie te maken.mceclip14.png

Resultaten deselecteren

Heb je een bepaalde selectie gemaakt en wil je een aantal opdrachten daarvan niet resetten? Dan kun je de deze specifieke opdrachten deselecteren door op die resultatenbolletjes te klikken. Bijvoorbeeld per student: