Hoe kan ik de gemaakte opdrachten van studenten inzien en nakijken? Hoe kan ik de gemaakte opdrachten van studenten inzien en nakijken?

Hoe kan ik de gemaakte opdrachten van studenten inzien en nakijken?

Nieuw: in het resultatendashboard kun je nu bij het opdrachtnummer zien of die opdracht een open vraag bevat. 

Vanuit het resultatendashboard van het vernieuwde Rekenblokken en Taalblokken volg je de voortgang van je studenten in één oogopslag en is het mogelijk om resultaten te resetten per opdracht. Daarnaast kun je in dit overzicht instellen of alleen jij opdrachten nakijkt, of dat de student dit ook mag doen. Ook is het mogelijk om een student vrij te stellen voor paragrafen. 

In dit artikel laten we je zien:

Je kan ook de video bekijken waarin dit wordt toegelicht.


Resultaten bekijken en nakijken

In het resultatendashboard zie je in één overzicht alle resultaten van de opdrachten.
Je kunt de resultaten op verschillende manieren weergeven. 

  • Resultaten per Domein of Thema

Om de resultaten per domein of thema te bekijken, stel je het eerste keuzemenu links boven het dashboard in op het gewenste domein of thema en niveau (bijv. N2 | Domeinen). Het tweede en derde keuzemenu laat je staan op Alle hoofdstukken en Alle paragrafen

mceclip0.png

NB: Alle screenshots zijn afkomstig uit Rekenblokken 4e editie, maar zijn ook van toepassing op Taalblokken 4e editie en Thema's Burgerschap.

Je ziet nu een totaaloverzicht van de voortgang van de student in dat domein of thema. In één oogopslag kun je zien met hoofdstuk binnen dat domein of thema de student nog moeite heeft en welke al wel goed beheerst worden. 

  • Resultaten per Hoofdstuk en Resultaten Test Jezelf

Wil je verder inzoomen op de resultaten, stel dan het tweede keuzemenumenu links boven het dashboard in op het hoofdstuk dat je verder wil bekijken. Je ziet dan een overzicht van de voortgang in dat specifieke hoofdstuk van het gekozen domein of thema. Ook zie je hoeveel opdrachten in dit hoofdstuk de student heeft afgerond. 

mceclip1.png

Vanuit dit overzicht kun je naast de Hoofdstuk voortgang en de Toetsresultaten ook de resultaten van de Test Jezelf bekijken. In dit artikel leggen we je uit hoe je deze resultaten kunt inzien. 

  • Resultaten per paragraaf

Wil je nog verder inzoomen op de resultaten van de opdrachten, stel dan het derde keuzemenu links boven het dashboard in op de paragraaf die je wil bekijken. Je ziet dan een overzicht van de voortgang van alle opdrachten in die paragraaf.

mceclip2.png

Achter elke naam zie je de voortgang van de student in de vorm van gekleurde bolletjes: 

mceclip3.png

De tekens in de bolletjes geven aan of de opdracht onvoldoende (X), voldoende (~) of goed (V) is gemaakt voor mensen met kleurenblindheid.
Je vindt deze uitleg ook terug onder het vraagteken-icoon (?).

Doordat de kolom met de namen van de studenten en de rij met opdrachtnummers zijn vastgezet, blijven deze altijd in beeld. Zo zie je altijd om welke opdracht en welke student het precies gaat.


Een streep onder een opdrachtnummer geeft aan dat die opdracht open vragen bevat: 

open vragen.png


Wanneer je wilt zien welk antwoord een student ingevuld heeft bij een opdracht, dan klik je op de betreffende opdracht. Wanneer deze nog niet nagekeken is, kun je dit alsnog doen door rechtsonder op de knop 'Nakijken' te klikken.

  • Resultaten per student

Wanneer je in het paragraafoverzicht de resultaten van één student wil bekijken, klik dan op de naam van de betreffende student. Er opent dan een extra venster waarin de resultaten per opdracht voor die paragraaf worden weergegeven:

mceclip4.png

 

Nakijkinstellingen aanpassen

Soms is het fijn als studenten zelf hun opdrachten nakijken, dit scheelt namelijk veel tijd. Op andere momenten wil je graag zelf bepalen of studenten de opdrachten goed gemaakt hebben. Dit doe je door de nakijkmogelijkheid aan te passen in het dashboard. Deze optie kun je instellen per paragraaf. 

Ga in het resultatenoverzicht eerst naar het betreffende Niveau/Domein/Thema (of Module in Taalblokken), selecteer in het tweede keuzemenu een Hoofdstuk en in het derde keuzemenu een paragraaf waarvoor je de nakijkinstellingen wilt aanpassen. Klik rechts bovenin op Nakijkopties en bepaal of je student zelf mag nakijken: 

 

 

Video resultaten bekijken

NB: deze video is opgenomen in Rekenblokken 4e editie, maar is ook van toepassing op Taalblokken 4e editie.