Hoe geef ik digitaal feedback bij gemaakte opdrachten van een student? Hoe geef ik digitaal feedback bij gemaakte opdrachten van een student?

Hoe geef ik digitaal feedback bij gemaakte opdrachten van een student?

Tijdens het nakijken van de opdrachten merk je soms dat je student een duwtje in de goede richting nodig heeft. Of de student heeft de opdracht juist goed gemaakt en verdient een compliment. Vanaf nu kan je dit eenvoudig doen met de feedbackknop bij de opdrachten. 

Bekijk ook de video over het geven van feedback.

Hoe werkt het?

Als docent kan je nu bij elke opdracht feedback sturen naar de student. Je doet dit tijdens het nakijken of bekijken van de opdrachten. Ga hiervoor naar het resultatenoverzicht van je klas en klik op de opdracht van één van je studenten.

Onder de opdracht klik je op Feedback docent. Er verschijnt een invoerveld waar je het bericht aan de leerling kan typen (maximaal 100 karakters). Door op het vliegtuigje te klikken verzend je de feedback direct aan de leerling.

mceclip0.png

Je kan je bericht later altijd aanpassen of verwijderen door op de drie puntjes naast het bericht te klikken.

Als docent zie je alleen de feedback die jij zelf hebt gegeven. Volg je samen met je collega één klas? Dan kan je afzonderlijk feedback geven, maar kunnen jullie elkaars feedback niet zien.

Wat ziet je student?

Zodra de student inlogt ziet hij een blauw berichtenwolkje in het paragraafoverzicht en bij de betreffende opdracht staan.

mceclip1.png

De student ziet Feedback (1) onder zijn opdracht staan. Door hier op te klikken opent hij de opmerking.

mceclip2.png

Zodra de student de feedback gelezen heeft wordt de berichtenwolk grijs.

Let op: De feedbackknop is alleen zichtbaar bij opdrachten, dus niet bij trainers en de Test jezelf.

 

Video feedback geven

NB: deze video is opgenomen in Rekenblokken 4e editie, maar is ook van toepassing op Taalblokken 4e editie.