Met de Test jezelf controleren studenten per paragraaf zelf of ze de stof voor een toets beheersen, zonder dat dit gevolgen heeft in de vorm van een cijfer. Het werkt adaptief: als een student moeite heeft met een bepaald onderwerp of leerdoel, krijgt hij daar automatisch extra vragen over. De vragen passen zich dus aan, aan het niveau van de student. Let op: niet iedere paragraaf heeft een Test jezelf.

mceclip0.png

Studenten openen de Test jezelf door op Start te klikken. 

Gegeven antwoorden worden automatisch nagekeken. Is een antwoord fout, dan krijgt de student hier een terugkoppeling op in de vorm van feedback bij de vraag. De student kan ook zijn eerder ingevulde antwoord inzien. Aan het eind van de Test jezelf ziet de student of hij de leerdoelen van de betreffende les beheerst.

mceclip1.png

Test jezelf resetten

Beheerst de student nog niet alle leerdoelen voldoende? Dan kan hij de Test jezelf nog een keer maken. Nadat hij de test afgerond heeft, verschijnt er naast Resultaten een knop Begin opnieuw.

mceclip2.png

Is deze knop niet zichtbaar? Controleer dan of de weergave in het paragraafoverzicht, rechts boven de opdrachten, op 'Uitgebreid' staat.

mceclip3.png

Daarnaast kan de student ook na het maken van de Test jezelf verder oefenen. Wanneer hij namelijk minimaal één Test jezelf afgerond heeft, wordt de Oefentoets beschikbaar. 

Vanuit de docentweergave kun je vragen van de Test jezelf alleen bekijken en niet zelf maken. Wil je hem ook zelf maken en nakijken? Open dan de Test jezelf vanuit de Studentweergave.

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 3 van 5