Zodra je klassen hebt toegevoegd in de methode, kun je die gedurende het schooljaar altijd nog wijzigen bij Mijn Klassen. Zo kun je de klasnaam veranderen, studenten toevoegen of de klassen verwijderen. Wil je eerst een nieuwe klas aanmaken? Hoe je dit doet lees je hier.

Klassen bewerken en verwijderen

De klassen die je hebt aangemaakt en/of volgt, zie je terug bij Mijn Klassen met de bijbehorende klascodes. In dit overzicht kan je dus altijd deze codes vinden. Vanuit dit klassenoverzicht kun je klassen beheren door te klikken op de Klassen bewerken-knop:

mceclip0.png

Zodra je deze knop aanklikt, kun je al je aangemaakte klassen verwijderen (rode kruisje) of aanpassen (Bewerken) in het volgende scherm:

mceclip2.png

Als je op Bewerken klikt in de tegel van de klas, krijg je aan de rechterkant een scherm waarin je de klas kunt bewerken. Je krijgt dan het volgende scherm te zien:

mceclip3.png

In dit scherm kun je het volgende doen:

  1. De klasnaam wijzigen: klik op Wijzigen, vul de nieuwe naam in en klik op Opslaan.
  2. De klas verwijderen: klik op x Klas verwijderen. Wanneer meerdere docenten deze klas volgen, kun je de klas alleen ontvolgen. Deze knop heet dan – Afmelden.
  3. Studenten toevoegen: klik op Leerlingen toevoegen, zoek de student en klik op het groene plusteken bij de naam van de student.
  4. Studenten verwijderen: klik op het rode kruisje rechtsboven de naam van de student.

Let op: het leerjaar/-niveau van de klas kan niet aangepast worden.

Kan je een student niet vinden? Controleer dan:

  1. Of de licentie door de student is besteld.
  2. Of de student de licentie heeft geactiveerd.
  3. Of de student dezelfde schoollocatie heeft gekozen bij zijn profiel.

Studenten zijn pas zichtbaar als zij een licentie activeren en voor dezelfde schoollocatie kiezen als de docent. Dit laatste kun je met de student controleren onder Mijn profiel.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0