Let op: Wellicht ga jij binnenkort nieuwe klassen aanmaken voor studiejaar 2023-2024. Vanaf 1 juli is het mogelijk om bestaande studenten te koppelen aan een nieuw aangemaakte klas. Studenten kunnen ook zichzelf aan een nieuwe klas koppelen. Echter, wanneer jij of je studenten dit nu doen, raken de toetsresultaten van je studenten verloren. Wacht hier dus nog even mee tot 1 juli.

 

Zodra je klassen hebt toegevoegd in de methode, kun je die gedurende het schooljaar altijd nog wijzigen bij Mijn Klassen. Zo kun je de klasnaam veranderen, studenten toevoegen of verwijderen, of de klas zelf verwijderen. In dit artikel vind je dan ook het antwoord op deze veelgestelde vragen: 

Waar kan ik mijn klas(sen) beheren?

Via de hoofdpagina van je methode ga je naar het tabblad Mijn Klassen. Van daaruit klik je op de knop Klas bewerken (notieblok) om je klas te bewerken:

bvj klas bewerken 1.png

 

mceclip2.png

NB: Alle screenshots zijn afkomstig uit Rekenblokken 4e editie, maar zijn ook van toepassing op Taalblokken 4e editie en Thema's Burgerschap.

Een klas bewerken

Als je op Bewerken klikt, krijg je aan de rechterkant een venster waarin je de klas kunt bewerken. Je krijgt dan het volgende scherm te zien: 


Naam van de klas wijzigen

In dit venster kun je de naam van de klas wijzigen door op wijzigen te klikken, de nieuwe naam in te vullen en vervolgens op Opslaan te klikken.

Studenten handmatig aan de klas toevoegen of uit de klas verwijderen

Wanneer je de functie Klassen bewerken hebt ingeschakeld, klik je op Bewerken in de klastegel waar je studenten wil toevoegen of verwijderen. In het venster dat dan wordt geopend, kun je studenten toevoegen door de volgende stappen te doorlopen:

  • Klik onderin op de knop Studenten toevoegen
  • Zoek de student op door minimaal drie letters van de voor- of achternaam in te typen
  • Klik op het groene plusteken achter de naam van de student om de student aan de klas toe te voegen

Wil je een student toevoegen, maar komt de student niet naar boven wanneer je de naam opzoekt?
Controleer dan of...:

  • ... je student de licentie wel heeft besteld.
  • ... je student de licentie heeft geactiveerd.
  • ... je student dezelfde schoollocatie heeft ingesteld via Mijn profiel

Als je studenten uit de klas wil verwijderen klik je op het rode kruis achter de naam van de student. 


Jezelf afmelden voor de klas of de klas volledig verwijderen

Via de Klassen bewerken knop kun je jezelf afmelden van een klas of de klas volledig verwijderen.
Wanneer er meerdere docenten aan een klas zijn gekoppeld, kun je jezelf het best alleen afmelden voor de klas. Hiermee voorkom je dat je de klas per ongeluk voor alle docenten verwijdert. 

Je kunt hiervoor op het rode kruis klikken in het Klassen bewerken scherm: 

 

Wat kan ik met de knop 'Zittenblijvers beheren'?

Wanneer je via Mijn Klassen de knop Klassen bewerken hebt ingeschakeld, zie je dat de eerste tegel de functie 'Zittenblijvers beheren' krijgt:



Via deze knop kun je de resultaten van een doubleur van het voorgaande schooljaar resetten, zodat de student alle opdrachten opnieuw kan maken. 

In dit artikel lees je meer over hoe deze functionaliteit precies werkt. 

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0