Alle informatie om snel aan de slag te gaan in de online leeromgeving. Alle informatie om snel aan de slag te gaan in de online leeromgeving.

Alle informatie om snel aan de slag te gaan in de online leeromgeving.

Snel Starten met de Online Methode

Aan het begin van het schooljaar wil je het liefst zo snel mogelijk van start met de online  methode. Met deze snelstartgids leiden we je alvast door de eerste belangrijke stappen.

Klik op één van de onderwerpen hieronder om direct naar de bijhorende informatie te springen.

Heb je na het lezen van deze snelstartgids nog vragen?

Lees dan de uitgebreidere artikelen in onze kennisbank of neem contact met ons op via de chatfunctie in de methode.

mceclip0.png

 

Controleer je gegevens

Klik rechts bovenin op je naam en vervolgens op Mijn Profiel om je gegevens en schoollocatie aan te passen. In dit venster kun je ook een profielfoto toevoegen.

Voor studenten werkt dit precies op dezelfde manier. Daarnaast hebben zij in hun profiel ook nog de mogelijkheid om een klascode in te vullen.

Door rechts bovenin op je naam te klikken kun je ook de Studentweergave aanzetten. Je krijgt de methode dan te zien zoals de studenten deze ook zien. In de Studentweergave kun je als docent ook opdrachten maken. Wanneer je de leerlingweergave weer uitzet worden deze opdrachten gereset. 

mceclip0.png

 

Maak je eerste klas aan

Voordat je een klas gaat toevoegen of aanmaken controleer je eerst in je profiel of je aan de juiste locatie gekoppeld bent.

Om nieuwe klassen aan te maken of een bestaande klas te volgen klik je in het hoofdscherm op ‘Klas toevoegen’ onder Mijn Klassen.

Bij het klassen toevoegen heb je verschillende stappen:

Stap 1: Volg de klassen die door collega’s zijn aangemaakt.

Stap 2: Maak een eigen klas aan.

Stap 3: Het overzicht van de klassen die je wilt volgen/aanmaken.

 

mceclip1.png

 

Wanneer dit overzicht klopt, klik je onder in beeld op de gele knop Afronden.

mceclip3.png

Let op, na het aanmaken van de klas kan je het niveau niet meer aanpassen. 
Meer info over het aanmaken van klassen vind je hier.

Wanneer de klas aangemaakt is op de juiste locatie kunnen studenten zich aan deze klas koppelen. Dit doen de studenten door de zes-cijferige klascode in te vullen in hun eigen profiel. Let erop dat de studenten aan dezelfde locatie zijn gekoppeld als de locatie waarop de klas is aangemaakt.

Ook is het mogelijk om als docent handmatig studenten toe te voegen. Ga hiervoor in Mijn Klassen naar Klassen bewerken en klik op Bewerken bij de klas waarbij je studenten wilt toevoegen. Het toevoegen van studenten aan een klas kan alleen wanneer de student de licentie heeft geactiveerd.

Heb je zittenblijvers in de klas?
Lees in dit artikel hoe je de resultaten van afgelopen jaar reset.

 

Navigeer door de lesstof, opdrachten en trainers

In het tabblad Mijn Lesstof kun je naar de lesstof van alle vakken en modules zonder een klas aan te maken. Via het selectiemenu aan de linkerkant kun je de lesstof filteren op niveau.

mceclip2.png


Via de eerste tegel heb je toegang tot al het docentenmateriaal wat bij dat niveau hoort. De andere tegels leiden naar het lesmateriaal wat bij dat vak/module past.

 

Volg de voortgang van je studenten

Klik je vanuit het tabblad Mijn Klassen op één van de door jou toegevoegde klassen, dan kom je in het resultatendashboard van de klas terecht. Hier kun je de resultaten volgen van opdrachten die door je studenten zijn gemaakt.

mceclip3.png

In het resultatenoverzicht kun je ook de nakijkinstellingen aanpassen. Klik in de paragraaf waar je nakijkinstellingen wil aanpassen rechts bovenin op de drie puntjes. De standaardinstelling op ‘Student kan zelf nakijken’. Zet je deze nakijkinstelling uit, dan blijven alle opdrachtenbolletjes blauw totdat jij ze als docent hebt nagekeken.

Vanuit het resultatenoverzicht is het ook mogelijk om opdrachten te resetten, zodat studenten deze opnieuw kunnen maken. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

 

Plan je toetsen in

Onder Mijn Toetsen vind je de snelkoppeling naar de online toetsomgeving. Wanneer je je in je profiel aan een klas hebt gekoppeld, heb je na een nachtelijke synchronisatie toegang tot deze omgeving. Dit geldt voor zowel docenten als studenten.

Meer informatie over onze online toets omgeving vind je hier.

mceclip4.png

 

Download je docentmateriaal

Via de tegel Docentmateriaal in het tabblad Mijn Lesstof heb je toegang tot het docentmateriaal.

Afhankelijk van het vak of de module vind je hier bijvoorbeeld aanvullend lesmateriaal, de handleiding van de methode, overzichten met leerdoelen en toetsen.

Je kunt het docentmateriaal ook bereiken via het tabblad Docentmateriaal in een klas:

mceclip5.png

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0