Hoe kan ik feedback geven aan een student? Hoe kan ik feedback geven aan een student?

Hoe kan ik feedback geven aan een student?

Tijdens het nakijken van de opdrachten merk je soms dat je student een duwtje in de goede richting nodig heeft. Of de student heeft de opdracht juist goed gemaakt en verdient een compliment. Vanaf nu kan je dit eenvoudig doen met de feedbackknop bij de opdrachten.

Hoe werkt het?

Als docent kan je nu bij elke opdracht feedback sturen naar de student. Je doet dit tijdens het nakijken of bekijken van de opdrachten. Ga hiervoor naar het resultatenoverzicht van je klas en klik op de opdracht van één van je studenten.

Onder de opdracht klik je op Feedback docent. Er verschijnt een invoerveld waar je het bericht aan de student kan typen (maximaal 100 karakters). Door op het vliegtuigje te klikken verzend je de feedback direct aan de student.

Je kan je bericht later altijd aanpassen of verwijderen door op de drie puntjes naast het bericht te klikken.

feedback2.png

Als docent zie je alleen de feedback die jij zelf hebt gegeven. Volg je samen met je collega één klas? Dan kan je afzonderlijk feedback geven, maar kunnen jullie elkaars feedback niet zien.

Wat ziet je student?

Zodra de student inlogt ziet hij een blauw berichtenwolkje in het paragraafoverzicht en bij de betreffende opdracht staan.

feedback0.png

feedback1.png

De student ziet Feedback (1) onder zijn opdracht staan. Door hier op te klikken opent hij de opmerking.

feedbackfunctie_lln.gif

Zodra de student de feedback gelezen heeft wordt de berichtenwolk grijs.

Let op: De feedbackknop is alleen zichtbaar bij opdrachten, dus niet bij flitskaarten of ander materiaal.