Binnen Taalblokken en/of Rekenblokken heb je als docent de keuze om te differentiëren in de lesstof. Je kunt als docent een leerroute voor de student klaarzetten. Hierin heb je de keuze tussen een persoonlijke of klassikale leerroute.

Studenten hebben in de methode naast hun leerroute altijd toegang tot al het lesmateriaal via Alle lessen.

dif1.png

De keuze tussen een persoonlijke of klassikale leerroute kun je per klas maken bij Instellingen in het dashboard.

  • Persoonlijke leerroute: op basis van de resultaten van de instaptoets/0-meting wordt voor iedere student automatisch een persoonlijke leerroute gegenereerd. De student ziet dan precies wat hij van zijn leerroute wel en niet hoeft te maken.
  • Klassikale leerroute: je stelt voor de hele klas dezelfde leerroute samen. Deze kun je naar eigen inzicht aanpassen. Ook in dit geval ziet de student precies wat hij van de leerroute wel en niet hoeft te maken.

dif2.png

Je kunt altijd wisselen tussen de persoonlijke leerroute en de klassikale leerroute.
Klik nadat je een andere leerroute hebt gekozen op opslaan om je keuze te bevestigen.
De leerroutes en voortgang van de studenten worden dan direct bijgewerkt op basis van je keuze. 

Als je ooit een klassikale leerroute hebt samengesteld voor een klas, wordt deze door het systeem onthouden. Wanneer je wisselt van klassikaal naar persoonlijk en dan weer terug naar klassikaal, wordt de klassikale leerroute die je eerder hebt gemaakt weer actief. 

Ook de resultaten van gemaakte instaptoetsen/0-metingen worden onthouden en toegepast bij de studenten wanneer je wisselt van klassikaal naar persoonlijk.

Een persoonlijke leerroute laten genereren

Als je kiest voor persoonlijke leerroute, wordt er nadat een student een
instaptoets/0-meting heeft gemaakt automatisch een persoonlijke leerroute klaargezet. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de instaptoets/0-meting inplannen.

Een klassikale leerroute maken

Als je kiest voor een klassikale leerroute, kun je per klas en per leerlijn je eigen leerroute maken. Dit doe je door in het dashboard voor Resultaten Leerroutes te kiezen, een domein te kiezen en vervolgens op Leerroute aanpassen te klikken.

dif3.png

dif4.png

Je kunt nu lessen en lestoetsen aan- of uitvinken. Als je klaar bent klikt je op Opslaan. De studenten kunnen alleen de lessen openen die je hebt aangevinkt, deze zijn blauw.

De studenten hebben dus geen toegang tot de lessen die gekleurd zijn in het grijs.

dif5.png

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.