Wil je de score en voortgang van je studenten volgen? Wil je de score en voortgang van je studenten volgen?

Wil je de score en voortgang van je studenten volgen?

Wanneer je studenten online opdrachten maken, wil jij als docent precies zien wat ze maken en hoe goed ze hun werk maken. In Taalblokken en Rekenblokken doe je dit via het resultatenoverzicht.

Overzicht voortgang op alle leerroutes
Kies in het zij-menu voor ‘Alle leerroutes’. Je krijgt nu een overzicht van de voortgang van de studenten in je klas op alle leerroutes te zien. Je ziet per leerroute de voortgang (1), het behaalde resultaat in de lessen (2) en het gemiddelde cijfer voor de lestoetsen (3).

score1.png

Overzicht voortgang per leerroute
Wanneer je in het zij-menu een specifiek domein kiest, zie je de voortgang van de studenten in je klas op deze leerroute.

score2.png

Net als in het overzicht van alle leerroutes zie je hier per student de voortgang, de gemiddelde score van de lessen en het gemiddelde cijfer voor de lestoetsen. Daarnaast zie je de score op de instaptoets en eindtoets en zie je de status per les en lestoets. Je kunt zien of een les of lestoets in de leerroute van de student zit, of de student gestart is met de les of lestoets en het resultaat dat de student op de les of lestoets heeft behaald. 

In de legenda zie je wat de verschillende statussen betekenen.

Betekenis resultaat lessen
Studenten hebben één, twee of drie pogingen om een opgave in een les helemaal goed te beantwoorden. Dit wordt aangegeven met gele bolletjes rechtsboven in de opgave. Drie gele bolletjes betekent dat de student nog drie pogingen heeft.

score3.gif

Als voorbeeld in de afbeelding hieronder die je in de student weergave dat de student nog 3 pogingen heeft.

 

Na alle pogingen krijgt de student een resultaat te zien. De student ziet hoeveel van de opgaven hij/zij goed heeft beantwoord en krijgt een groen vinkje, oranje tilde of rood kruis te zien. 

score5.png

Wanneer de student de les helemaal heeft gemaakt, krijgt hij in zijn overzicht van lessen te zien wat zijn resultaat is: groen, oranje of rood.

score7.png

Voortgang volgen

Je kunt de voortgang van je klassen en studenten op verschillende manieren volgen. Je selecteert altijd eerst de klas die je wilt volgen in het top-menu.

  1. Via het Dashboard: je ziet per student de voortgang op drie verschillende tabbladen: tijd, onderdeel en laatst aan gewerkt.
  2. Via Resultaten Toetsen: je ziet per klas en per soort toets (instaptoets, eindtoets, examentraining etc.) de cijfers die de studenten hebben behaald. Hier zie je ook welke toetsen je voor welke studenten hebt ingepland. Voor dit overzicht is een legenda beschikbaar (rechtsboven naast de datum zie je een i ). Met de knop download kun je het overzicht opslaan in een CSV bestand.
  3. Via Resultaten Leerroutes (zij-menu): je ziet hier de voortgang per klas, per student of per leerroute en de score per les en lestoets. Met de knop download kun je het overzicht opslaan in een CSV bestand. Door op de naam van een student te klikken kun je verder inzoomen op de resultaten van een specifieke student.

score8.png

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.