Resultatendashboard: inzien, nakijken en resetten van opdrachten Resultatendashboard: inzien, nakijken en resetten van opdrachten

Resultatendashboard: inzien, nakijken en resetten van opdrachten

Vanuit het resultatendashboard van Take Care volg je de voortgang van je studenten in één oogopslag en is het mogelijk om resultaten te resetten per opdracht. Daarnaast kun je in dit overzicht instellen of alleen jij opdrachten nakijkt, of dat de student dit ook mag doen.

In dit artikel laten we je zien

Resultaten bekijken en nakijken

In het resultatendashboard zie je in één overzicht per paragraaf en per student alle resultaten van de opdrachten.

Achter elke naam zie je de voortgang van de student in de vorm van gekleurde bolletjes met cijfers:

De punten 0, 1 en 2 geven aan of de opdracht onvoldoende, voldoende of goed is gemaakt voor mensen met kleurenblindheid. Je vindt deze uitleg ook terug onder het Info-icoon (I).

Doordat de kolom met de namen van de studenten en de rij met opdrachtnummers zijn vastgezet, blijven deze altijd in beeld. Zo zie je altijd om welke opdracht en welke student het precies gaat.

Wanneer je wilt zien welk antwoord een student ingevuld heeft bij een opdracht, dan klik je op de betreffende opdracht. Wanneer deze nog niet nagekeken is, kun je dit alsnog doen door rechtsonder op de knop 'Nakijken' te klikken.

Nakijkinstellingen aanpassen.

Soms is het fijn als studenten zelf hun opdrachten nakijken, dit scheelt namelijk veel tijd. Op andere momenten wil je graag zelf bepalen of studenten de opdrachten goed gemaakt hebben. Dit doe je door de nakijkmogelijkeid aan te passen in het dashboard. Deze optie vind je rechsboven in het scherm bij 'Wie kijkt na:'.

Resultaten resetten

Je kunt bovendien de resultaten per paragraaf resetten per student, per opdracht of voor de gehele klas. Klik op de Bewerken-knop rechts bovenin om aan de slag te gaan met resetten.

Resetten per opdracht

Je reset resultaten per opdracht via de volgende stappen:

1. Klik het resultatenbolletje aan in de rij van de student voor wie je deze opdracht wilt resetten om die te selecteren.
  2. Doe dit eventueel voor meerdere, losse opdrachten van verschillende student om die ook te selecteren.
  3. Klik onderaan op Resetten en vervolgens op Bevestigen om alle geselecteerde opdrachten te resetten.
  4. Of klik op Selectie ongedaan maken om een andere selectie te maken.

Resetten per student

Wil je de resultaten van alle opdrachten van de gehele paragraaf voor één student resetten? Volg dan de volgende stappen:

1. Ga met je muis op de naam van de student staan.res5.png
  2. Klik op Selecteer deze rij. De rij wordt nu gehighlight.
  3. Klik onderaan op Resetten en vervolgens op Bevestigen om alle opdrachten te resetten.
  4. Klik op Selectie ongedaan maken om de rij te deselecteren en een andere selectie te maken.res6.png

Eén opdracht resetten voor alle studenten
Op dezelfde manier reset je de resultaten van alle studenten voor één opdracht van de betreffende paragraaf:

1. Ga met je muis op het opdrachtnummer staan.res7.png
  2. Klik op het pijltje naar beneden. De rij wordt nu gehighlight.
  3. Klik onderaan op Resetten en vervolgens op Bevestigen om deze opdracht voor alle studenten te resetten.
  4. Klik op Selectie ongedaan maken om de kolom te deselecteren en een andere selectie te maken.res8.png

Alle resultaten resetten

Daarnaast kun je de resultaten van alle studenten voor alle opdrachten van de paragraaf in één keer resetten:

1. Klik op Selecteer alles. Alle namen en resultaten worden nu gehighlight.res9.png
  2. Klik onderaan op Resetten en vervolgens op Bevestigen om deze opdrachten voor alle studenten te resetten.
  3. Klik op Selectie ongedaan maken om een andere selectie te maken.res10.png

Resultaten deselecteren

Heb je een bepaalde selectie gemaakt en wil je een aantal opdrachten daarvan niet resetten? Dan kun je de deze specifieke opdrachten deselecteren door op die resultatenbolletjes te klikken. Bijvoorbeeld per student: