Hoe kan ik de resultaten van studenten inzien en resetten? Hoe kan ik de resultaten van studenten inzien en resetten?

Hoe kan ik de resultaten van studenten inzien en resetten?

 

Vanuit het resultatendashboard van Take Care volg je de voortgang van je studenten in één oogopslag en is het mogelijk om resultaten te resetten per opdracht. Daarnaast kun je in dit overzicht instellen of alleen jij opdrachten nakijkt, of dat de student dit ook mag doen.

In dit artikel laten we je zien

Resultaten bekijken en nakijken

In het resultatendashboard zie je in één overzicht alle resultaten van de opdrachten.
Je kunt de resultaten op verschillende manieren weergeven. 

 • Resultaten per Module/Vak

Om de resultaten per module of per vak te bekijken, stel je het eerste dropdownmenu links boven het dashboard in op Modules of Vakken. Het tweede en derde dropdownmenu laat je staan op Alle lesmaterialen en Alle leereenheden

resultatendeash.PNG

Je ziet nu een totaaloverzicht van de voortgang van de student in alle modules of vakken. In één oogopslag kun je zien met welke module of welk vak de student nog moeite heeft en welke al wel goed beheerst worden. 

 • Resultaten per Hoofdstuk

Wil je verder inzoomen op de resultaten, stel dan het tweede dropdownmenu links boven het dashboard in op het vak of module dat je verder wil bekijken. Je ziet dan een overzicht van de voortgang in die specifieke module (of vak). Ook zie je hoeveel opdrachten in deze module (of vak) de student heeft afgerond. 

mceclip4.png

 • Resultaten per paragraaf

Wil je nog verder inzoomen op de resultaten van de opdrachten, stel dan het derde dropdownmenu links boven het dashboard in op de paragraaf die je wil bekijken. Je ziet dan een overzicht van de voortgang van alle opdrachten in die paragraaf.

tc paragaaf.PNG

Achter elke naam zie je de voortgang van de student in de vorm van gekleurde bolletjes: 

legenda.PNG

De tekens in de bolletjes geven aan of de opdracht onvoldoende (X), voldoende (~) of goed (V) is gemaakt voor mensen met kleurenblindheid.
Je vindt deze uitleg ook terug onder het vraagteken-icoon (?).

Doordat de kolom met de namen van de studenten en de rij met opdrachtnummers zijn vastgezet, blijven deze altijd in beeld. Zo zie je altijd om welke opdracht en welke student het precies gaat.

Wanneer je wilt zien welk antwoord een student ingevuld heeft bij een opdracht, dan klik je op de betreffende opdracht. Wanneer deze nog niet nagekeken is, kun je dit alsnog doen door rechtsonder op de knop 'Nakijken' te klikken.

 • Resultaten per student

Wanneer je in het paragraafoverzicht de resultaten van één student wil bekijken, klik dan op de naam van de betreffende student. Er opent dan een extra venster waarin de resultaten per opdracht voor die paragraaf worden weergegeven:

mceclip6.png

 

Nakijkinstellingen aanpassen

Soms is het fijn als studenten zelf hun opdrachten nakijken, dit scheelt namelijk veel tijd. Op andere momenten wil je graag zelf bepalen of studenten de opdrachten goed gemaakt hebben. Dit doe je door de nakijkmogelijkheid aan te passen in het dashboard. Deze optie kun je instellen per paragraaf. 

Ga in het resultatenoverzicht eerst naar het betreffende Vak/Module, selecteer in het tweede keuzemenu een Hoofdstuk en in het derde keuzemenu een paragraaf waarvoor je de nakijkinstellingen wilt aanpassen. Klik rechts bovenin op Nakijkopties en bepaal of je student zelf mag nakijken: 


Resultaten resetten

Je kunt bovendien de resultaten per paragraaf resetten per student, per opdracht of voor de gehele klas. Klik op 'Resetten' rechts bovenin om aan de slag te gaan met resetten.

Opdrachten resetten TC Knop.png

Resetten per opdracht

Je reset resultaten per opdracht via de volgende stappen:

 1. Klik het resultatenbolletje aan in de rij van de student voor wie je deze opdracht wilt resetten om die te selecteren.
 2. Doe dit eventueel voor meerdere, losse opdrachten van verschillende student om die ook te selecteren.

 3. Klik in het  resetscherm op Resetten en vervolgens nogmaals op Resetten in het bevestigingsscherm om alle geselecteerde opdrachten te resetten.

 4. Of klik op Alles (de)selecteren om een andere selectie te maken.

TC resetten per opdracht.png


Resetten per student

Wil je de resultaten van alle opdrachten van de gehele paragraaf voor één student resetten?
Volg dan de volgende stappen:

 1. Ga met je muis op de naam van de student staan.

  TC opdrachten per student.png
 2. Klik op Selecteer deze rij. De rij wordt nu gehighlight.

 3. Klik in het  resetscherm op Resetten en vervolgens nogmaals op Resetten in het bevestigingsscherm om alle geselecteerde opdrachten te resetten.

 4. Of klik op Alles (de)selecteren om een andere selectie te maken.tc alles deselecteren.png


Eén opdracht resetten voor alle studenten

Op dezelfde manier reset je de resultaten van alle studenten voor één opdracht van de betreffende paragraaf:

 1. Ga met je muis op het opdrachtnummer staan.

  tc alle opdrachten.png

 2. Klik op het pijltje naar beneden. De rij wordt nu gehighlight.

 3. Klik in het  resetscherm op Resetten en vervolgens nogmaals op Resetten in het bevestigingsscherm om alle geselecteerde opdrachten te resetten.

 4. Of klik op Alles (de)selecteren om een andere selectie te maken.

Alle resultaten resetten

Daarnaast kun je de resultaten van alle studenten voor alle opdrachten van de paragraaf in één keer resetten:

 1. Klik op Alles (de)selecteren. Alle namen en resultaten worden nu gehighlight.

  TC resetten per opdracht.png

 2. Klik in het  resetscherm op Resetten en vervolgens nogmaals op Resetten in het bevestigingsscherm om alle geselecteerde opdrachten te resetten.

 3. Of klik op Alles (de)selecteren om een andere selectie te maken.


Resultaten deselecteren

Heb je een bepaalde selectie gemaakt en wil je een aantal opdrachten daarvan niet resetten? Dan kun je deze specifieke opdrachten deselecteren door op die resultatenbolletjes te klikken.
Bijvoorbeeld per student:

tc niet alles.PNG