Resultaten van een zittenblijver resetten Resultaten van een zittenblijver resetten

Resultaten van een zittenblijver resetten

Heb je een  student die het schooljaar overdoet (doubleur)? Dan kun je zijn gemaakte werk van het afgelopen schooljaar eenvoudig zelf resetten.

Hiervoor ga je naar het tabblad' Mijn klassen' en klik je rechts in beeld op ''Klassen bewerken''. De tegel ''Zittenblijvers beheren'' komt dan tevoorschijn, klik hier op.

Er opent aan de rechterkant een scherm waarin je je leerlingen die zijn blijven zitten kunt zoeken op naam. Klik op het groene plusteken rechtsboven de naam van de leerling. Heb je alle leerlingen aangevinkt? Klik dan op 'Doorgaan'. Je krijgt nu een waarschuwing waarin staat dat alle resultaten van het vorige schooljaar gewist worden. Wanneer je op resultaten verwijderen klikt wis je alle resultaten van de aangevinkte leerlingen.

Wil je een zittenblijver resetten tijdens het schooljaar 2020-2021, dan worden de resultaten van schooljaar 2019-2020 gewist. De resultaten van de jaren daarvoor blijven wel bewaard.