Volg je studenten door een klas aan te maken of te volgen. Volg je studenten door een klas aan te maken of te volgen.

Volg je studenten door een klas aan te maken of te volgen.

Je studenten maken hun opdrachten online, jij wilt natuurlijk zien hoe zij hun opdrachten maken. Dit doe je in Take Care door een klas aan te maken en de studenten hier in te plaatsen.

Zodra je gegevens in Mijn profiel goed staan, kun je aan de slag met je klassen. Dit doe je vanuit de startpagina van de methode bij Mijn klassen:

Van hieruit kun je onder andere klassen toevoegen, verwijderen en aanpassen. Je leest hier meer over hoe je nieuwe klassen aanmaakt en bestaande klassen volgt. Voor meer informatie over het wijzigen, verwijderen of afmelden van klassen ga je naar Klassen beheren.

Wil je direct aan de slag zonder eerst klassen aan te maken? Klik dan op Mijn lesstof om meteen naar het online lesmateriaal te gaan.

Klassen volgen en aanmaken

In het overzicht van Mijn klassen kun je via de eerste tegel (+ Klas toevoegen) een klas volgen en aanmaken:

Zodra je hier op klikt, doorloop je de volgende stappen:

Stap 1. Je kunt hier eerder aangemaakte klassen volgen. Dit zijn klassen die zijn aangemaakt door collega’s die ook een docentlicentie van dezelfde methode hebben en zijn gekoppeld aan dezelfde schoollocatie als jij.

Je zoekt op naam of niveau en klikt vervolgens op het plusteken achter de klas(sen) die je wilt volgen. Het grijze vlak wordt nu blauw en het plusteken wordt een vinkje.

Stap 2. Je kunt hier zelf nieuwe klassen aanmaken.

Kies eerst het aantal klassen dat je aan wilt maken. Vul daarna de naam van de klas(sen) en het leerjaar/-niveau in. LET OP: het leerjaar/-niveau van de klas kun je later niet meer aanpassen.

Stap 3. Controleer je gegevens.

Je ziet nu een overzicht van de geselecteerde klas(sen) die je wilt volgen en/of van de nieuwe klas(sen) die je wilt aanmaken.

Klik op Afronden: je ziet nu de klascode(s) van de klas(sen) die je volgt en/of hebt aangemaakt:

Deel deze code met de studenten in je klas, zodat zij zichzelf direct in de klas kunnen plaatsen. Je leest hier hoe studenten dat precies doen.

Je kunt je studenten ook zelf toevoegen aan de klas. Hoe je dit doet lees je hier.