Op alle teksten, afbeeldingen, video's en andere middelen in het lesmateriaal van Malmberg zit auteursrecht. Dit recht zorgt ervoor dat deze producten niet zomaar overgenomen of gedeeld mogen worden met anderen, maar dat de auteurs hiervoor gecompenseerd worden.

 

Één van de taken die wij als Malmberg op ons nemen is het voeren van een goed auteursrechtbeheer. Wij staan ervoor dat educatieve auteurs fair worden gecompenseerd voor hun werk aan onze methodes. We werken niet mee aan constructies die de belangen van rechthebbenden (educatieve auteur, illustratoren) schaden.

 

Net als andere educatieve uitgeverijen dragen wij het auteursrecht hoog in het vaandel. Meer informatie over wat het auteursrecht inhoudt en hoe dit gecontroleerd wordt lees je op deze pagina: https://geu.nl/themas/auteursrecht/.

 

In het onderwijs heeft het delen van afbeeldingen of teksten een educatief doel. Daarom zijn er enkele vrijheden van omgang met het educatief materiaal.

Wil je weten of je een afbeelding uit het lesmateriaal mag gebruiken in je presentatie of een bladzijde uit ons boek mag kopiëren? Dat staat uitgelegd op deze website: https://www.onderwijsenauteursrecht.nl.

Met behulp van een stappenplan lees je wat wel en niet toegestaan is op het gebied van auteursrecht.

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0