Het Dashboard in Taalblokken en Rekenblokken is opgedeeld in drie tabbladen: Tijd, Onderdeel of Laatst aan gewerkt. Zo kun je de studenten op drie verschillende manieren volgen via het Dashboard.

Tabblad Tijd

Het tabblad tijd laat zien hoe veel tijd een student heeft besteed aan opgaven. (Let op, dit is geen live weergave.)

  1. Je kunt de periode aangeven waarover je de tijd wil kunnen volgen (vandaag, afgelopen week, afgelopen 2 weken, afgelopen maand of afgelopen 10 weken).
  2. Dit is het gemiddelde aantal opgaven dat studenten hebben gemaakt in de geselecteerde periode. In het voorbeeld hebben de studenten in deze klas gemiddeld 8,5 opgaven gemaakt in een periode van twee weken.
  3. Het resultaat van de gemaakte opgaven wordt bij de studenten getoond. Door op het resultaat te klikken zie je een overzicht getoond van waar de student aan heeft gewerkt in de gekozen periode. Hierbij wordt ook de bestede tijd en het resultaat per onderdeel getoond.

Tabblad Onderdeel

Het tabblad onderdeel laat zien wat de voortgang en score is van de studenten op een bepaald domein en niveau.

  1. Hier kun je het domein en het niveau kiezen waarop je de voortgang van de studenten wil zien.
  2. Deze student is bezig met het domein Getallen 2F en heeft 14% van dit domein afgerond. Als je op de leerlijn van de student klikt, wordt er een overzicht getoond van de studentspecifieke voortgang op dit domein. Door hierin op een les te klikken, zie je het resultaat van de student per opgave in die les. Hierbij wordt ook de bestede tijd en het resultaat getoond.

Tabblad Laatst aan gewerkt

Het tabblad laatst aan gewerkt laat zien aan welk domein een student voor het laatst aan heeft gewerkt.

  1. Je kunt de voortgang laten sorteren op onderdeel. Hierbij wordt Getallen 1F als eerst getoond. Zo zie je direct hoe ver studenten zijn in verhouding met de andere studenten in de klas.
  2. Hier zie je voortgang van de student en of de les is afgerond. Deze student heeft voor het laatst gewerkt op het onderdeel Getallen 1F en heeft hiervan 33% afgerond. Het is mogelijk om op de leerlijn te klikken. Er wordt dan een studentspecifiek overzicht getoond van de lessen waar de student voor het laatst aan heeft gewerkt in chronologische volgorde. Hierbij wordt ook de bestede tijd en het resultaat getoond.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Artikelen in deze sectie