Het is nu mogelijk om de cesuur van een toets aan te passen. Let op: Dit geldt niet voor alle toetsen. Voor Instaptoetsen, Scans, Lestoetsen (Rekenblokken 4e editie) en Voorbereidingstoetsen (Taalblokken 4e editie) is het niet mogelijk om de cesuur aan te passen. In dit artikel geven we je het antwoord op onderstaande vragen:

 

Waar kan ik de cesuur aanpassen?

Om de cesuur aan te passen open je de toetsopties, het scherm waar je ook een inzage van een gemaakte toets kan plannen. Je kan de cesuur voor en na het maken van een toets aanpassen, voor toetsen die in dit schooljaar zijn afgenomen (vanaf 1 augustus 2024). Dit betekent dat de cesuur is aan te passen voor nog niet ingeplande, nog niet gemaakte, nog niet gepubliceerde en voor gepubliceerde toetsen.

 

Toetsinzage Plannen.gif

 

NB: Alle screenshots zijn afkomstig uit Rekenblokken 4e editie, maar zijn ook van toepassing op Taalblokken 4e editie en Thema's Burgerschap.

 

Hoe kan ik de cesuur aanpassen?

Door de schuifbalk in de toetsopties naar links of rechts te bewegen kan je de cesuur van een toets aanpassen. Je kan ook de gewenste cesuur intypen. Als je op 'Toepassen' klikt wordt de cesuur aangepast voor alle toetsmomenten voor deze specifieke toets.


Als een toets al is gepubliceerd zie je het klassengemiddelde (gemiddelde cijfer) voor de toets. Door de cesuur aan te passen verandert het klassengemiddelde. Je ziet hier ook de verdeling van voldoendes en onvoldoendes in de klas.

Cesuur aanpassen 1.gif

Heb je vragen over deze nieuwe functionaliteit? Neem dan gerust contact met ons op.