Hoe exporteer ik de resultaten uit de 3e editie? Hoe exporteer ik de resultaten uit de 3e editie?

Hoe exporteer ik de resultaten uit de 3e editie?

Voordat de online leeromgeving van Taalblokken 3 en Rekenblokken 3 niet meer beschikbaar is, is het belangrijk om de resultaten van de studenten te exporteren. Het is mogelijk om de resultaten per klas of per student te exporteren. In dit artikel laten we je zien hoe je de volgende exports maakt: 

Resultaten van de leerroutes per klas downloaden

Om de resultaten van de leerroutes van de klas te downloaden selecteer je bovenin de balk de juiste klas. 

Na het kiezen van de juiste klas ga je in het linkermenu naar 'Resultaten Leerroutes'. Wanneer je een algemeen overzicht van de leerroutes wilt downloaden kies je voor 'Alle Leerroutes' en vervolgens rechstboven het dashboard voor 'Download'.

Als je een precies overzicht wilt van welke student welke opdrachten heeft gemaakt dien je de export per leerroute te maken. Dit doe je door in het linkermenu te kiezen voor de leerroute, voor het voorbeeld hebben we 'Spelling & Grammatica' gekozen. Om een export te maken van deze leerroute klik je vervolgens rechtsboven op 'Download'. 

 

Wanneer je voor csv-bestand hebt gekozen worden de resultaten geëxporteerd naar een Excel-bestand. Via de map 'Downloads' op je apparaat kan je dit bestand openen. 

 

Resultaten van de toetsen per klas downloaden 

Om de toetsresultaten van de klas te downloaden selecteer je bovenin de balk de juiste klas. 

Na het kiezen van de juiste klas ga je in het linkermenu naar 'Resultaten Toetsen'. Vervolgens kies je voor 'Alle toetsen' en heb je het overzicht voor je van alle gemaakte toetsen in de klas. 

Om de resultaten te downloaden klik je rechtsboven op 'Download' en vervolgens voor 'csv-bestand'. 

Wanneer je voor csv-bestand hebt gekozen worden de resultaten geëxporteerd naar een Excel-bestand. Via de map 'Downloads' op je apparaat kan je dit bestand openen. In dit bestand zitten de resultaten van alle toetsen op alle niveaus. Het is dus niet nodig om een export per niveau te maken. 

 

Resultaten per student downloaden 

Om de resultaten per student te downloaden klik je bij 'Resultaten Leerroutes' op de naam van de student. Vervolgens kom je in een overzicht waar je de leerroutes en toetsen van de student in kan zien. Hierin is het mogelijk om een aparte export van de toetsen en leerroutes te maken. 

Selecteer hiervoor links in het menu of je de toetsen of de leerroutes wilt exporten en klik vervolgens rechtsboven op 'Download'. Let op, het is niet mogelijk om de modules te downloaden. 

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0