Mijn student kan de opdracht niet nakijken, wat nu? Mijn student kan de opdracht niet nakijken, wat nu?

Mijn student kan de opdracht niet nakijken, wat nu?

Lukt het de student niet om zelf na te kijken, controleer dan onderstaande zaken:

Nakijkinstellingen staan uit voor de student

Soms is het fijn als studenten zelf hun opdrachten nakijken, dit scheelt namelijk veel tijd. Op andere momenten wil je graag zelf bepalen of studenten de opdrachten goed gemaakt hebben. Dit doe je door de nakijkmogelijkeid aan te passen in het dashboard. Deze optie vind je rechtsboven het resultatendashboard onder 'Nakijkinstellingen'. Je kunt per paragraaf instellen of je als docent alleen nakijkt of dat je studenten ook zelf na mogen kijken.

Zelf nakijken.PNG

Staat deze nakijkinstelling uitdan verschijnt er in het scherm van de student géén nakijkknop  wanneer de opdracht volledig ingevuld is. 

Tip: Wil je dat studenten zelf hun werk nakijken, maar er wel zeker van zijn dat ze het gemaakt hebben? Zet dan je nakijkinstellingen uit en pas dit aan naar Student kan zelf nakijken wanneer je ziet dat de studenten alle opdrachten ingevuld hebben.

 

Heeft de student alle opdrachten gemaakt?

De nakijkinstellingen staan op Student kan zelf nakijken, maar toch kan de student niet op de nakijkknop klikken.

Dit komt vaak doordat een opdracht meerdere deelvragen bevat, en niet alle velden ingevuld zijn.


Dit kun je als docent zelf controleren. Klik in het resultatendashboard bij de student op het bolletje van de betreffende opdracht. Wanneer de student alle deelvragen ingevuld heeft, kan hij de nakijkknop wel aanklikken.

 

Krijgt de student een foutmelding bij het nakijken van een opdracht?

Wanneer je student een foutmelding in beeld krijgt zodra er op Nakijken wordt geklikt, dan heeft dit meestal te maken met cookies in de internetbrowser. We raden in dat geval aan om de cookies in de browser te verwijderen volgens de stappen in dit artikel