Omdat veel studenten het fijn vinden om een tekst niet alleen te lezen maar ook te kunnen horen, hebben we de eerste versie van Readspeaker beschikbaar gesteld in de tekstbronnen van alle methodes.

Hiermee kun je tekstbronnen bij opdrachten en lesstof laten voorlezen. In dit artikel vind je het antwoord op deze vaak gestelde vragen over het onderdeel de Readspeaker. 

Luidspreker-icoontje

De studenten vinden de readspeaker-functie door op het luidspreker-icoontje bij teksten in opdrachten of bij lesstof te klikken. Wanneer de readspeaker gestart is kunnen zij ook de voorleessnelheid en het volume aanpassen. Daarnaast kunnen ze via de pijltjes terug- of vooruit gaan in de tekst.

Readspeaker_2.gif

Ook kunnen studenten verschillende andere opties gebruiken via de readspeaker.

Via het pijltje aan de rechterzijde kun je de instellingen openen. Hier kun je onder andere de kleuren van de tekst en selectie aanpassen.

Daarnaast kunnen zij de tekst vergroten, de pagina maskeren of de gesproken tekst downloaden.

readspeaker_extra.gif

Wil je meer weten over deze opties? Klik dan op het vraagteken in de readspeaker.


Bronteksten, opdrachten en lesstof beluisteren

De readspeaker kan door studenten gebruikt worden voor bronteksten bij opdrachten, aan de linkerkant van de pagina. Dit geldt alleen voor bronteksten die als directe tekst, dus niet als afbeelding, naast een opdracht staan. Ook kunnen de opdrachten zelf worden voorgelezen, aan de rechterkant van de pagina. 

In enkele methodes is het ook al mogelijk om de lesstof voor te laten lezen.