Je kunt instellen dat de toetsresultaten automatisch gepubliceerd worden. Hoe je dit instelt, lees je onderin dit artikel.

Zodra studenten een toets hebben gemaakt, moeten de resultaten worden gepubliceerd zodat de studenten hun cijfer kunnen zien in hun account. Dat kan op verschillende manieren. In dit artikel vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het publiceren van toetsen.

Hoe kan ik de toetsresultaten handmatig publiceren?

Wanneer de studenten de toets hebben gemaakt kun je de toetsresultaten publiceren, zodat zij zelf ook hun toetsresultaat kunnen zien. Wanneer je de toetsresultaten wilt publiceren krijg je de optie om alleen de punten, alleen het resultaat of beiden te publiceren. De punten en het resultaat zijn terug te vinden in het overzicht Gemaakte toetsen, onder het kopje Toetsen in het dashboard van je klas.

mceclip3.png

Als de toetsresultaten gepubliceerd zijn, kunnen de studenten het resultaat in hun eigen studentlicentie zien.

 

Kan ik ook instellen dat de toetsresultaten automatisch worden gepubliceerd?

Het is mogelijk om in te stellen of je de toetsresultaten handmatig publiceert of dat de toetsresultaten automatisch gepubliceerd worden nadat studenten hun toets hebben ingeleverd en de toets gecontroleerd is. Dit kun je instellen per toetstype. Let op, toetsen met open vragen moeten altijd handmatig nagekeken worden, die kunnen niet automatisch gepubliceerd worden.

Om de instellingen voor het automatisch publiceren van toetsresultaten aan te passen, doorloop je de volgende stappen: 

  • Open de gewenste klas via het tabblad Mijn Klassen
  • Klik links onderin op Instellingen:

Je komt daarna in het volgende venster, waar je per toetstype kunt aangeven of de resultaten automatisch of handmatig gepubliceerd dienen te worden voor die klas.

Wanneer je je keuze(s) hebt vastgelegd klik je rechts onderin op Toepassen. Dit kun je later altijd weer aanpassen.