Het kan voorkomen dat je een foutje hebt gemaakt bij het inplannen van een toets en dit weer wilt verwijderen. Of dat je de al gemaakte toets per student of per klas wilt verwijderen. Dit is te verwijderen op verschillende plekken in de online leeromgeving:

 

Het verwijderen van een ingeplande of gemaakte toets via Toetsplanning, Open toetsen of Gemaakte toetsen

Het verwijderen van een toets kan in elk tabblad onder de sectie Toetsen. Waar je moet zijn, hangt af van of de toets ingepland en al beschikbaar is, of de toets voor in de toekomst is ingepland en of dat de toets al gemaakt is.

De screenshots hieronder laten zien hoe het verwijderen van een toets via de tabbladen Toetsplanning, Open toetsen en Gemaakte toetsen eruitziet.

Wanneer je de ingeplande toets voor alle studenten wilt verwijderen, dan klik je op het prullenbakje aan de rechterkant. Je krijgt vervolgens eerst nog de vraag of je dit wil bevestigen.

Open toets verwijderen.PNG

Zodra je op Doorgaan klikt, heb je de toets definitief verwijderd.

RBTB_Open_toetsen2.PNG

Wil je de toets niet gelijk voor alle studenten verwijderen, maar voor een paar studenten of een enkele student? Dan klik je eerst op het pijltje rechts van het prullenbakje en het oogje zodat alle studenten getoond worden van die ingeplande toets. Vervolgens kun je op het prullenbakje achter de namen van de studenten klikken om de toets per student te verwijderen.

Toets verwijderen per student.PNG

Ook kun je de toetsen verwijderen wanneer de studenten de toetsen al gemaakt hebben, of wanneer de studenten nog bezig zijn met de toets. Dit verloopt op dezelfde manier zoals hierboven beschreven staat.

 

Het verwijderen van een ingeplande of gemaakte toets via Toetsresultaten en het Dashboard

Verder is het mogelijk om een ingeplande toets of gemaakte toets in te plannen via Toetsresultaten onder de sectie Toetsen of via de sectie Dashboard. Het verschil is dat je een toets op deze manier alleen per student kan verwijderen en dat je dit doet aan de hand van het zijpaneel. In de overzichten Toetsresultaten en Dashboard zie je de resultaten dan ook per student, in plaats van per toets.

Je klikt in het overzicht op het resultaat of op Beschikbaar zodra de toets nog niet is gemaakt. In het zijpaneel verschijnt een prullenbakje. Hiermee verwijder je de toets of het toetsresultaat.

Toetsresultaten verwijderen.PNG

Ook hier krijg je eerst nog de vraag of je dit wil bevestigen. Zodra je op Doorgaan klikt, heb je de toets of het toetsresultaat definitief verwijderd.

Wil je een lestoets resetten? Dan kan dat ook via dit zijpaneel.