Hoe kan ik de gemaakte opdrachten van studenten inzien en nakijken? Hoe kan ik de gemaakte opdrachten van studenten inzien en nakijken?

Hoe kan ik de gemaakte opdrachten van studenten inzien en nakijken?

Vanuit het resultatendashboard van Thema's Burgerschap volg je de voortgang van je studenten in één oogopslag en is het mogelijk om resultaten te resetten per opdracht. Daarnaast kun je in dit overzicht instellen of alleen jij opdrachten nakijkt, of dat de student dit ook mag doen. Ook is het mogelijk om een student vrij te stellen voor paragrafen

In dit artikel laten we je zien:

Resultaten bekijken en nakijken

In het resultatendashboard zie je in één overzicht alle resultaten van de opdrachten.
Je kunt de resultaten op verschillende manieren weergeven. 

Je ziet nu een totaaloverzicht van de voortgang van de student in alle hoofdstukken. In één oogopslag kun je zien met welk hoofdstuk de student nog moeite heeft en welke hoofdstukken al wel goed beheerst worden. 

  • Resultaten per Hoofdstuk 

Wil je verder inzoomen op de resultaten, stel dan het eerste keuzemenu links boven het dashboard in op het hoofdstuk dat je verder wil bekijken. Je ziet dan een overzicht van de voortgang in dat specifieke hoofdstuk van het gekozen. Ook zie je hoeveel opdrachten in dit hoofdstuk de student heeft afgerond. 

 

  • Resultaten per paragraaf

Wil je nog verder inzoomen op de resultaten van de opdrachten, stel dan het tweede keuzemenu links boven het dashboard in op de paragraaf die je wil bekijken. Je ziet dan een overzicht van de voortgang van alle opdrachten in die paragraaf.

Achter elke naam zie je de voortgang van de student in de vorm van gekleurde bolletjes: 

mceclip3.png

De tekens in de bolletjes geven aan of de opdracht onvoldoende (X), voldoende (~) of goed (V) is gemaakt voor mensen met kleurenblindheid.
Je vindt deze uitleg ook terug onder het vraagteken-icoon (?).

Doordat de kolom met de namen van de studenten en de rij met opdrachtnummers zijn vastgezet, blijven deze altijd in beeld. Zo zie je altijd om welke opdracht en welke student het precies gaat.

Wanneer je wilt zien welk antwoord een student ingevuld heeft bij een opdracht, dan klik je op de betreffende opdracht. Wanneer deze nog niet nagekeken is, kun je dit alsnog doen door rechtsonder op de knop 'Nakijken' te klikken.

  • Resultaten per student

Wanneer je in het paragraafoverzicht de resultaten van één student wil bekijken, klik dan op de naam van de betreffende student. Er opent dan een extra venster waarin de resultaten per opdracht voor die paragraaf worden weergegeven:

 

 

Nakijkinstellingen aanpassen

Soms is het fijn als studenten zelf hun opdrachten nakijken, dit scheelt namelijk veel tijd. Op andere momenten wil je graag zelf bepalen of studenten de opdrachten goed gemaakt hebben. Dit doe je door de nakijkmogelijkheid aan te passen in het dashboard. Deze optie kun je instellen per paragraaf. 

Ga in het resultatenoverzicht eerst naar het betreffende hoofdstuk en selecteer in het tweede keuzemenu een paragraaf waarvoor je de nakijkinstellingen wilt aanpassen. Klik rechts bovenin op Nakijkopties en bepaal of je student zelf mag nakijken: