Nieuw per 21-03: Het verwijderen van toetsen

In het toetsresultatenoverzicht vind je de statussen en resultaten van de toetsen van studenten. Het overzicht is te vinden via de tab 'Toetsen' in de linkerbalk, of via het dashboard waar je ook de resultaten van opdrachten ziet.

mceclip1.png

 

Zijpaneel toetsresultaten

Als je op een resultaat van een student klikt krijg je een overzicht van alle gemaakte toetsen. Bovenin zie je het toetstype, de titel en het niveau van de toets. Wanneer je dit resultaat nog niet gepubliceerd hebt, zie je een publiceerknop waarmee je de punten, de resultaten of punten en resultaten kunt publiceren voor de hele klas die deze toets op hetzelfde toetsmoment gemaakt heeft. Vervolgens zie je het resultaat van de toets staan. Wanneer je op het resultaat klikt opent een zijpaneel met meer informatie over de gemaakte toets. Hier zie je voor de geselecteerde student en geselecteerde toets het resultaat, de status, de start- en eindtijd en hoe lang de student met de toets bezig is geweest.

RB4_Publiceerknop_Toetsen.PNG


Mocht de gekozen toets vaker ingepland zijn kan dit ook in het zijpaneel zien. Zo kan je zien of een student een toets al eerder heeft gemaakt. Met het pijltje bij het toetsmoment kan je de toets en de antwoorden van de student inzien.

 

Toetsen en toetsresultaten verwijderen

Het is nu ook mogelijk om individuele toetsen en toetsresultaten te verwijderen via het zijpaneel. Hiervoor klik je zoals hierboven te zien is op een ingeplande, gemiste, gemaakte of gepubliceerde toets. Vervolgens zie je alle toetsmomenten van deze soort toets in het zijpaneel. Om een toets te verwijderen klik je vervolgens op het prullenbakje bij het desbetreffende toetsmoment:

Wanneer je op het prullenbakje hebt geklikt krijg je nog een melding of je zeker weet of je de toets wilt verwijderen. Als je hier op 'Doorgaan' klikt wordt de toets en het eventuele toetsresultaat definitief verwijderd.

 

Lestoets resetten

Via het zijpaneel is het ook mogelijk om de lestoetsen te resetten. Als je het toetsresultaten opent via het dashboard, en vervolgens een Domein en Hoofdstuk selecteert in de filterbalk krijg je de resultaten van de instaptoets, eindtoets en lestoets gekoppeld aan dit hoofdstuk te zien. 

 

mceclip3.png

 

Door op het resultaat bij een toets te klikken opent het zijpaneel. Hier zie je het resultaat van de lestoets. Ook vind je hier de mogelijkheid om de lestoets te resetten via de knop 'Lestoets resetten'.

 

mceclip4.png

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 5 van 6